Nenudím se s Ježkovkou 19.04.2021

Nenudím se s Ježkovkou 19.04.2021

Postavu do plavek začneme formovat až příště. Dnes si vytvoříme něco dobrého na zub. Nemusíte se bát, je to lehčí než se zdá.
Recept na indiánky:
Piškoty: 5 vajec, 130 g cukru krupice, 130 g hl. mouky, 1 lž. kukuřičného škrobu.
Vyšlehat bílky s cukrem, přimíchat žloutky a mouku se škrobem. Cukrářským sáčkem nastříkat na plech kolečka a péct 8 minut na 180 stupňů. Plech dejte do studena vychladnout.
Bílkový krém:
8 bílků, 2 lž. moučkového cukru, 450 g cukru krupice, 500 g hořké čokolády.
Bílky s oběma cukry zahřát na vodní lázni na 60 stupňů a vyšlehat do pevného lesklého sněhu. Pozor, sníh musí být vyšlehaný opravdu do tuha aby vám nespadl. Pozor ať sníh nepřešleháte. Do cukrářského sáčku dáme dobře vyšlehaný sníh a vytvoříme indiány. Necháme uschnout a poté namočíme do čokolády. Necháme opět zatuhnout a už vám nezbude nic jiného, než si užít tuto sladkou dobrotu.

Základní informace

  • Kód

    100089

  • Název

    Nenudím se s Ježkovkou 19.04.2021

  • Místo konání

    Dům dětí a mládeže Heřmanův Městec

  • Hlavní vedoucí

    Bc. Patricie Krombholzová

  • Věková skupina

    4-99 let


Zpět

Cookies


Cookies jsou malé datové soubory, které internetové stránky ukládají na Váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy si tyto stránky začnete prohlížet. Tyto soubory jsou při návratu na webovou stránku pomocí prohlížeče odeslány zpět na servery. S pomocí cookies má webová stránka informace o předchozích aktivitách uživatelů.

Pomocí vašeho prohlížeče můžete spravovat vaše cookies. Vždy máte možnost již uložené cookies smazat. Dále v závislosti na vašem prohlížeči je možné omezit využívání cookies pro konkrétní webovou stránku, omezit jejich ukládání či nastavit nucené smazání všech cookies po uzavření prohlížeče.


Technické

Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Z tohoto důvodu nepožadujeme Váš souhlas s jejich využitím. Technické cookies nemohou být individuálně deaktivovány.